top of page
SURE MEDICAL

​TROPOCELLS​

Bloedplaatjes Rijk Plasma is een revolutionair reparatie systeem dat eigen groeifactoren in het lichaam gebruikt om op gewenste locatie de huid zelf te doen herstellen en te verjongen.

Tropocells
 

Met behulp van de Tropocells techniek, worden bloedplaatjes uit uw eigen bloed geconcentreerd in een heldere plasma. Wanneer dit plasma wordt geïnjecteerd in de huid, worden grote hoeveelheid groeifactoren vrijgegeven die zacht weefselregeneratie stimuleren.

Om genezing en nieuwe weefselregeneratie te initiëren produceren onze bloedplaatjes groeifactoren zodra een blessure optreedt. Het wondgenezingsproces dat plaatsvindt in gewonde huid kan worden vergeleken met wat er gebeurt in nieuwe weefselregeneratie bij verouderde huid na PRP behandeling.

Bij injectie van autologe bloedplaatjes in de huid, komen deze in contact met collageen in de huid en worden groeifactoren vrijgegeven die op hun beurt het natuurlijk regeneratie proces bevorderen.

PRP: Platelet Rich Plasma behandeling

Toepassing

Bloedplaatjes rijk plasma is geen nieuw concept in de geneeskunde.
PRP wordt met succes toegepast in de wondgenezing, weefselherstel, orthopedie, tandheelkunde, neurochirurgie en oogheelkunde.


Geactiveerde PRP wordt ook gebruikt in de cosmetische chirurgie, b.v. bij facelift en als natuurlijke volumising. 

 

PRP kan synergetisch worden toegepast met fractionele radiofrequentie, peeling of andere antiverouderings behandeling zoals microneedling.

Waarom kiezen voor het Tropocells PRP systeem?

  • Hoge opbrengst van bloedplaatjes met beschikbare groeifactoren

  • Concentratie van bloedplaatjes tot 4,4 x haalbaar

  • Tropocells unieke gepatenteerde Filtering sleeve zorgt voor een efficiënte inzameling van de bloedplaatjesconcentraat

  • Tropocells systeem elimineert vrijwel alle granulocyten uit de PRP, die worden beschouwd als niet gunstig voor het regeneratie proces en kan bijdragen aan een katabool effect door het afscheiden van katabole bemiddelaars, waaronder metalloproteinases (1)

  • Tropocells PRP bevat geen detecteerbare rode bloedcellen, waarvan is aangetoond dat proliferatie van fibroblasten significante daling bevatten en versterken apoptose in vitro (2)

  • Tropocells PRP bevat mononucleaire cellen, die helpen bij het bestrijden van infecties en worden verondersteld om de anabole effecten van PRP te verbeteren. Specifiek, deze cel populatie leidt tot toename van collageen expressie door voorste kruisband fibroblasten in vitro [3].

  • Maximale flexibiliteit - eenvoudig aanpassen aan veel verschillende soorten applicaties en gebruiker

  • Tropocells is compatibel met een standaard centrifuge en vereist geen grote en dure apparatuur.

  • Een eenvoudig, efficiënt PRP-Systeem

PRP: Platelet Rich Plasma behandeling

De voordelen van Tropocells zijn leeftijdsafhankelijk.
Beneden een leeftijd van 35 jaar kan Tropocells ingezet worden gebruikt om de huid te verjongen en tekenen van veroudering tegen te gaan. Voor de oudere cliënt is Tropocells het meest effectief om verouderde of beschadigde weefsels te herstellen. 

De PRP techniek is doeltreffend voor de behandeling van rimpels onder en rond de ogen en in andere delen van het gezicht, acne littekens, hangende huid, wallen onder de ogen, nek, rug van de hand rimpels en striae. Ook kan PRP worden toegepast bij haarbehandelingen. 

 

PRP: Platelet Rich Plasma behandeling
PRP: Platelet Rich Plasma behandeling
PRP: Platelet Rich Plasma behandeling
PRP: Platelet Rich Plasma behandeling
bottom of page