top of page
Scarlet-S_Logo

RF MICRONEEDLING

Twee krachtige bewezen  huidverjongingstechnieken in één!

Dé ideale combinatie van RF en Microneedling, twee bewezen technologieën in één apparaat voor een nog beter synergetisch resultaat.

 

's Werelds eerste FDA RF-Microneedling apparaat, gelanceerd in 2017. Nu na een bewezen track-record ook beschikbaar in Nederland.

Scarlet S is geschikt voor ALLE huidtypen, met minimale downtime 

Indicaties

 • Huidversteviging 
van gelaat, hals en lichaam

 • Herstellen van fijne lijntjes en rimpels

 • Acne littekens en andere littekens

 • Corrigeren van striae

 • Huidtextuur verbeteren

 • Grove poriën verkleinen

 • Verstevigen van de kaaklijn

 • Verminderen van de onderkin

NA-EFFECT

bipolaire RF-energie via niet-geïsoleerde micronaalden

Wat de Scarlet S onderscheidt van andere RF Microneedling apparaten, is de gerichte, onafhankelijke weefselcoagulatie rond elke micronaaldelektrode.

 

Wanneer bipolaire RF-energie via niet-geïsoleerde micronaalden aan de huid wordt afgegeven, begint coagulatie aan elk uiteinde van de micronaalden en ontwikkelt zich in de vorm van een druppel. Terwijl andere RF-systemen een wijdverspreid gebied van coagulatie produceren, zorgt Scarlet S ervoor dat 

RF-energie gericht en optimaal wordt benut.


Het belangrijkste voordeel van het "Na-effect" is dat het thermische effect op het doelwit wordt gemaximaliseerd met weinig tot geen epidermale schade. Dit zorgt voor consistente resultaten, snellere behandeltijden en meer comfort voor de cliënt. 

Breed scala aan parameterinstellingen

 • 3 verschillende modi volgens geleidingstijd van radiofrequentie.

 • naalddiepte van 0,5 tot 3,5 mm.

 • vermogensniveaus van 1 tot 10.

 • in 3 stappen instelbare tijdsintervallen tussen opnamen.
   

Daarom kan het verschillende indicaties op het gezicht en lichaam effectief en veilig behandelen.

Invasieve methode

Minimaal invasieve methode

SCARLET S is een minimaal invasief apparaat dat micronaalden gebruikt om de huid binnen te dringen en RF-energie op een gecontroleerde manier af te geven. RF-energie kan zo nauwkeuriger worden afgegeven aan een doelgebied. Bovendien, aangezien RF-energie op een fractionele manier wordt overgedragen, en niet alleen als bulkverwarming, wordt schade door restwarmte verminderd in vergelijking met niet-invasieve methoden, waardoor snellere hersteltijden mogelijk zijn.

Scarlet S

Bipolaire RF

Monopolaire RF-afgifte is afhankelijk van het gebruik van één elektrode en een aardingskussen dat op de rug of het been van een cliënt is bevestigd om de geleiding van een elektrische stroom mogelijk te maken. Wat je hierbij ziet in de huid is dat er een hoge energiepiek ontstaat en deze gaat niet gecontroleerd de huid in. Waardoor het niet comfortabel is maar het ook schade kan aanbrengen aan het weefsel.

 

Bipolaire RF wordt op korte afstand tussen de elektroden afgegeven en vormt geen bedreiging voor andere organen, waardoor het veiliger in gebruik is. Toch kan bipolaire RF-afgifte therapeutische verwarming diep in de huid genereren door de diepte van de micronaalden te regelen.

Scarlet S

2 MHz

Bij 2 MHz verandert de uitgezonden elektrische stroom twee miljoen keer per seconde van richting. Hoe hoger de frequentie, hoe kleiner het bereik van gegenereerde warmte en hoe hoger de warmteconcentratie in het beoogde weefselgebied, wat betekent dat een behandeling bij 2 MHz effectiever is dan die bij 1 MHz.

Niet geïsoleerde naalden.

Niet-geïsoleerde micronaalden

Micronaalden voor RF-systemen zijn grotendeels onderverdeeld in niet-geïsoleerde naalden die elektrische stroom door de hele naald laten stromen en geïsoleerde naalden die alleen warmte doorgeven aan de uiteinden van de naalden. Zoals uitgelegd in het "Na-effect"; wanneer bipolaire RF op de huid wordt overgedragen via niet-geïsoleerde micronaalden, vindt coagulatie plaats aan de punt van elke micronaald en deze zet uit tot een waterdruppelvorm, waardoor het therapeutische effect op het behandelgebied wordt gemaximaliseerd met weinig tot geen schade aan de epidermis.

Thermal damage

Thermische schade en huidreacties

De effecten van de behandeling variëren afhankelijk van de temperatuur die in de huid wordt bereikt. RF verwarmt de huid doorgaans tot 40-60°C. Verhitting tot 42-45°C veroorzaakt structurele veranderingen in eiwitten, wat leidt tot weefselregeneratie. Verhitting tot 55-60°C veroorzaakt denaturatie of coagulatie van eiwit en collageen, wat leidt tot weefselremodellering. Vandaar dat rekening moet worden gehouden met de temperatuur om de gewenste weefselreacties te bereiken voor de behandeling van verschillende indicaties.

Video Scarlet S

Wil je meer weten?

Klik op de 'BEL MIJ TERUG-knop', vul je gegevens in en je wordt teruggebeld door een specialist
Wij staan klaar om antwoord te geven op al je vragen tijdens deze call.

Resultaten

bottom of page