Terri Vinson -
Cosmetic Chemist and Founder of Synergie Skin

Terri Vinson

"I’ve always had a passion for the science behind beauty"

Als oprichter en cosmetisch chemicus van Synergie Skin heeft Terri Vinson altijd een passie gehad voor de wetenschap achter schoonheid. Synergie Skin werd geboren uit de visie van Terri Vinson om zeer actieve en doeltreffende cosmeceuticals te maken, vrij van (potentieel) toxische en schadelijke ingrediënten.

Ik begon mijn eigen cosmeceuticals te formuleren toen ik me realiseerde dat er een wereldwijd verlangen was naar zeer intensieve huidverzorging, vrij van ethisch twijfelachtige ingrediënten.

Met mijn achtergrond in scheikunde en biologische wetenschappen stelde ik mezelf drie vragen:

 

Wat zou ik zelf graag gebruiken?

Wat kan ik als bijzonder en uniek aanbieden?
Hoe kan ik het wetenschappelijk onderbouwen?

Sinds het moment dat het concept Synergie in 2005 werd gerealiseerd, was het mijn voornaamste streven om alle vrouwen en mannen op elke leeftijd echt vertrouwen in hun huid te geven. Als ik het zelf niet op mijn gezicht of op het gezicht van mijn kinderen wil hebben, zal ik het ook nooit aan mijn klanten adviseren.
Ik geloof dat onze industrie zo veel meer kan betekenen op gebied van huidverzorging en huidverbetering. Daarom probeer ik mijn klanten voldoende relevante informatie te geven om te beslissen wat het beste is voor de gezondheid van hun huid op lange termijn.

Ik ben dol op het combineren van mijn kennis van de wetenschap met mijn liefde voor de schoonheidsindustrie. Ik had nooit durven dromen dat Synergie Skin zou uitgroeien tot een wereldwijd merk. 

Terri heeft een Bachelor of Science, een diploma van Education in Biology & Senior Science en een post-graduate Diploma of Formulating Chemistry. 

Terri is de Managing Director van Synergie Skin en heeft een passie voor het onderzoeken van nieuwe ingrediënten en het formuleren in haar Melbourne-lab. 

DRIE QUOTES VAN TERRI

Er moet meer transparantie en consumenteneducatie komen in de schoonheidsindustrie

 

Ik geloof in het onderwijzen en aanmoedigen van mensen om hun eigen keuzes te maken over wat ze op hun lichaam aanbrengen. Een paar keer per jaar organiseren we rondleidingen door het Synergie-lab en de productiefaciliteit voor studenten in opleiding en collega's uit de industrie. We geven ze een kijkje achter de schermen en delen onze kennis en uitvindingen.

 

Bij Synergie zijn we als familie...

 

Ik hou echt van wat ik doe - ik heb niet het gevoel dat ik elke dag ga 'werken'. Mijn favoriete onderdelen van mijn werk zijn onderzoek doen naar nieuwe ingrediënten en formuleringen, werken met mijn marketing-, verkoop-, logistiek- en accountteams en mijn klanten ontmoeten op evenementen.

 

Ik ben van mening dat veel OTC-cosmetica slechts een "band-aid" -benadering is...
met andere woorden niet meer dan een pleister op de wonden,

 

terwijl cosmeceuticals in de oppervlaktelagen kunnen doordringen om een biologische verandering in de huid te creëren. Actief werkende ingrediënten zijn geen voorgeschreven medicijn noch een cosmetisch middel, ze verbeteren de gezondheid van de huid op lange termijn. Als het gaat om het volgen van een huidverzorgingsregime, val dan niet voor de traditionele 'reiniging, toner en vochtinbrengende crèmes. Toners veroorzaken vaak overmatige droogheid. Probeer in plaats daarvan te denken: 'reinig, voedt, bevochtig en bescherm. Als u huidproblemen heeft, ga dan naar een gekwalificeerde schoonheidsspecialist of huidtherapeut! Een therapeut zal de huid veel beter begrijpen dan de assistenten bij warenhuizen. Zoveel mensen diagnosticeren zichzelf en gebruiken uiteindelijk producten die niet geschikt zijn voor hun huid of leeftijd.

1457675954940_edited
achtergrond-producten3
achtergrond-producten
achtergrond-producten6
achtergrond-producten5
achtergrond-producten2
achtergrond-producten4
1457675954940_edited
achtergrond-producten3
achtergrond-producten
achtergrond-producten6
achtergrond-producten5
achtergrond-producten2
achtergrond-producten4

Terri voltooide haar Bachelor of Science-titel aan de Monash University, gespecialiseerd in Immunologie en Microbiologie. Ze behaalde ook een extra postdoctoraal diploma voor het formuleren van chemische ingrediënten en een onderwijsdiploma in biologie en hogere wetenschappen.

Terri heeft professionele lidmaatschappen met: 

Australian Society of Cosmetic Chemists (ASCC)

Vogue Cosmetic Advisory Board (eerste geaccepteerde wetenschapper zonder artsen opleiding)

Australaziatische Academie voor Cosmetische Dermal Science (AACDS): senior formulerend adviseur.

Als een expert op haar gebied geeft Terri regelmatig lezingen op cosmetische en medische congressen, schrijft ze regelmatig publicaties voor vakbladen, waaronder Cosmetic Surgery en Beauty Magazine en Professional Beauty Magazine, en heeft ze haar eerste boek uitgebracht: The Essential Skincare Guide.

 Meer weten over Synergie Skin?

 Stuur ons een bericht voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers. 

© Copyright